Dagbok

Dagbok


2020-12-23

GOD JUL & GOTT NYTT ÅR


Vilket år det blev, de flesta känner nog lika dant. Med förhoppning om att det blir bättre till sommaren 2021. Vi han med ett fåtal utställningar detta år, det gick över förväntan, men vi längtar givetvis tills vi kan visa upp våra hundar i utställningssammanhang igen.


F kullen har blivit 18 månader och det är dags för HD/ED röntgen, samt ögonlysning. Under januari kommer de flesta i kullen att genomföra röntgen och vi väntar med spänning på resultaten. Rose och Atlas i kullen är ögonlysta - ua.


Här hemma löper alla tikar och de började i mitten av december, vilket gör att våra valpplaner skjuts upp till sommaren 2021. Vi vill helst ha röntgenresultat innan vi parar Lillis igen, med tanke på att vi använt index vid parning. Vi hade hoppats på löp i mitten av januari, men det ville sig inte. Vi kommer eventuellt att ta en kull på Nanna också, sommaren 2021. Förhoppningsvis en sommar full av valpar. 


Som ni redan sätt har fyra av F kullens valpar gjort MH beskrivningen och med bravur. 

Våran undebara Leodal´s Belize - Fanny blir 10 år och 3 månader den 29/12. Nu räknar vi månader också. Hon är pigg och glad, men hon hör och ser sämre. 


I fredags och lördags tvättade vi och fönade alla hundar. Detta förskräckliga väder gör ju att hundarna luktar allt annat än gott. Vi jobbar otroligt mycket båda två just nu, men vi kommer oftast iväg på vår 1 timmes runda i skogen varje dag, trots mörker och vildsvin. Imorgon ska hundarna få öppna egna julklappar, Leah har köpt pipdjur och "dinosaurieben" som Leah säger, till alla hundar. De har smakat både julskinka och köttbullar, mycket uppskattat. Hundgården är ren, som vanligt, men nu har vi lagt in halm i hundhuset, vilket funkar bra nu när de är så blött ute.


Under året är det några Leodal´s hundar som lämnat oss, vackra Trulsa från D kullen, Eddie från E kullen och Bonso från D kullen. Vi skänker en tanke till er och era fantastiska mattar och hussar. Tack för att ni tog hand om dem så väl <3


Under julen ska jag göra klart det sista på årets Nyhetsbrev från vår kennel, alla valpköpare får det per e-post.


Vi önskar er en riktigt God Jul & Ett Gott Nytt År!