Kenneln

Kenneln


Leodal´s Kennel bedriver uppfödning av rasen Leonberger. Kenneln finns i Lästringe - strax norr om Nyköping.


Vi som bedriver denna småskaliga uppfödning heter Angelica och Christian Klavbäck. Familjen består av oss två, våra döttrar Saga, Lova och Leah, samt våra tre Leonberger - Fanny, Lillis & Nanna. Vi startade upp vår kennelverksamhet år 2005 och våren 2006 fick vi vårt kennelnamn godkänt av FCI. Vår allra första kull föddes den 18 juli 2007.


Första mötet vi hade med en Leonberger var när vi för första gången hälsade på Elsa (våran första Leonberger), den dagen tog rasen Leonberger en stor plats i våra hjärtan.


Båda är sedan tidigare bekanta med flera olika hundraser, bland annat Dalmatiner, New Foundland och Jämthund. Men Leonbergen är den ras som passat oss båda bäst. Vårt mål är att föda upp rastypiska och sunda Leonberger med en bra mentalitet. Hundarna ska passa utmärkt som familjehundar men också lämpa sig för arbete.


Hundarna lever tillsammans med oss som familjemedlemmar. Vi tillbringar så mycket tid som möjligt med dom, ibland följer de med till jobbet men oftast är de hemma och vilar upp sig till skogspromenaden på kvällen. Vi tillbringar mycket tid i skogen just för att hundarna ska få den bästa motionsformen, utöver det sysselsätter vi dom med olika aktiviteter - såsom lydnad, utställningsträning och viltspår. Tävlingsmässigt har det bara blivit på utställningar och i viltspår.

 

Vi tycker det är väldigt viktigt att påverka rasen på annat sätt än bara genom vår uppfödning. Därför arbetar vi för bl.a SLBK (Svenska Leonbergerklubben). Vi har arrangerat flertalet rasspecialer i SLBK´s regi. Angelica har också suttit i SLBK´s styrelse periodvis och som redaktör för klubbtidningen år 2008.


Vi försöker att anordna 1-2 MH:n (Mentalbeskrivningar) varje år. Vi tycker att det är oerhört viktigt att hjälpa till att förvalta vår ras på bästa sätt, genom alla tänkbara kanaler. Klubbarbete tar oerhört mycket tid och energi, därför kommer aktiviteten med klubbarbetet att variera med åren.


UTBILDNINGAR

- SKK´s Uppfödarutbildning år 2006 (Angelica)

- MH genomgång inför mh utbildning med Inga-Lill Larsson 2009 (Båda)

- M1 & M2 (B-fig. utbildning vid MH/MT) med Ammie & CG Hultin 2010 (Båda)

- M4 (A-fig. utbildning vid MH/MT) med Patrik Grönfelt 2010 (Båda)

- L1 Ledarutveckling steg 1 med Dag Levinsson 2011 (Angelica)

- L2 Ledarutveckling steg 2 med Dag Levinsson 2012 (Angelica)

- L3 Ledarutveckling steg 3 med Dag Levinsson 2012 (Angelica)

- M3 (Mera Mentalkunskap) med Ammie Hultin 2012 (Christian)

- M5 (Testledare för MH) med Gunnel Vern 2012 (Christian)


Ring eller maila oss vid frågor, funderingar eller vid intresse av kommande kull.


Varmt välkomna!